Sunday, April 18, 2010

Fakta Nombor

555,300,000
Bilangan jam yang telah di eksport oleh China pada 2008.

Langio 1000m Diving Tourbillon
Langio merupakan suatu jenama dari China yang mengeluarkan jam high-end. Langio 1000m Diving Tourbillon ini dijual sekitar USD$8000.


26,100,000

Bilangan jam yang telah dieksport oleh Switzerland.


6,400,000

Bilangan jam yang telah dieksport oleh Amerika Syarikat pada 2008.



80% daripada siri model keluaran Hamilton menggunakan movement mekanikal.


200
Bilangan pekerja daripada keseluruhan 428 orang, telah diberhentikan kerja oleh syarikat Frank Muller pada Jun 2009.



Louis Moinet Magistralis

1
Bilangan keseluruhan jam Louis Moinet Magistralis minutes repeater/perpetual calender/chronograph yang di dalamnya mengandungi cebisan lunar meteorite.



Citizen Aqualand 1000m
Juga dikenali sebagai Autozilla di kalangan ramai pengumpul jam di dunia. Memperlihatkan design yang sangat unik & 'a true diving tools' kepada penyelam. Merupakan buruan ramai penggemar jam diver di dunia & merupakan salah satu jam idamanku....

134
Bilangan kompeni dalam Citizen Group.



5000-8000
Bilangan movement yang dijangkakan dikeluarkan Hublot untuk movement in-house mereka di fasiliti baru mereka di Nyon, Switzerland di akhir tahun 2010.


120
Bilangan jenama yang menjual jam dengan tourbillon.



24,270
Bilangan keseluruhan pekerja dalam Swatch Group.

4 KOMEN ANDA:

mercymafia said...

Bro, tambah lagi satu fakta nombor.
27
Bilangan jam replika yang aku dah jual.hehehe

duniajam said...

Hahaha... Ok gak tu bro. Fakta tu.. Hehe...

Bro, Rolex Prohunter tu lawa. Aku tak pernah tengok lagi.

mercymafia said...

Berminat ker? hehehe

duniajam said...

Minat tapi belum lagi kot. Ehehehe...