Tuesday, November 9, 2010

SNEAK PREVIEW - my grail watch....

Nak kata button...  bukan... pasal ada macam ring & sama level dengan casing.... 
Tapi kalau dah bukan button... apa ya? Hmmmm....

4 KOMEN ANDA:

mercymoney said...

uihh bila la boleh tengok. Sedia hadiah la bro bagi saper leh teka jam bro tuh. Saper teka betul dapat jam tu.hehehe. Bro, nak tanya skit la, mcmana nak tangkap gambar jam jarak dekat tanpa kabur dan pancaran flash. Adakah hanya skill atau perlu camera yang bagus?

duniajam said...

Uih! Demam aku sebulan camtu.. aku tunggu lebih 10 tahun wo. Haha.... Aku reveal sikit masa lagi. Haha...

Bro pakai kamera apa?
Nak cantik ambik gambo siang. Pastikan pencahayaan cukup. Kat fungsi dia tu ON macro mode. Masa ambik gambo, pastikan tangan stabil & jarang yang mencukupi untuk kamera tu fokus dgn sharp.

malam pun boleh. Kalau tak mau flash, OFF flash & ON macro mode. Tp pencahayaan perlu cukup gak. Kalau Canon senang nak guna & boleh amik gambo dgn sharp bawah lampu..... Tapi kalau Nikon.... minta mahap byk2 la... huhu... Aku dah pakai 2 Nikon... Cukup masalah & gambo tak cantik kalau ambik malam.

mercymoney said...

oooo terima kasih bro. Kalau canon tu jenis apa?

duniajam said...

Aku punya yg murah ja. Powershot A3000. Tp aku puas hati psl gambo lebih cantik dari kamera lama & lebih senang guna